Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد دانشگاه اهواز گفت: تردید مجلس در تصویب حذف ارز ترجیحی، پیش از مسائل جدید روز، ناشی از گزارش‌های امنیتی و عدم اطمینان به برنامه‌های دولت برای جبران حمایت از دهک‌های ضعیف جامعه بود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تصویب تفویض اختیار حذف ارز ترجیحی به دولت در مجلس شورای اسلامی به زعم کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی ناشی از مسائل سیاسی و اقتصادی است که در افزایش نرخ نفت خلاصه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسائلی که دورنمای آن هنوز آنچنان روشن نیست که براین اساس و تکیه به آن بتوان بخشی از معیشت مردم و درمان ارزان را تحت الشعاع قرار داد. کارشناس و استاد اقتصاد در گفتگو با دانشجو پیامد‌های حذف ارز ترجیحی را بیان کرده است.

مرتضی افقه؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز در گفتگو با دانشجو در خصوص تبعات حذف غیر تدریجی ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی به دلیل پالس‌هایی ارسالی از وین که به نزدیک شدن توافق تاکید می‌کند و همچنین بالارفتن قیمت جهانی نفت و گاز، باور دارد که منابع مالی در اختیار کشور قرار می‌گیرد که دولت می‌تواند از دهک‌های آسیب پذیر جامعه حمایت کند، به این دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را تصویب کرد.

وی در این باره گفت: به عنوان تحلیلگر اقتصادی با فرض اینکه برجام به نتیجه برسد و منابع مالی نیز به دست دولت برسد با حذف یک باره ارز ترجیحی به شدت مخالف هستم. تردید مجلس در تصویب حذف ارز ترجیحی، پیش از مسائل جدید روز، ناشی از گزارش‌های امنیتی و عدم اطمینان به برنامه‌های دولت برای جبران حمایت از دهک‌های ضعیف جامعه بود.

این تحلیلگر اقتصادی خاطر نشان کرد: با اینکه اکثر نمایندگان مجلس موافق و طرفدار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بودند، اما به تبع دولتی‌ها که آن‌ها نیز به تبع یک سری از اقتصاد دان‌های بازار آزاد، بر حذف ارز ترجیحی اصرار داشتند به دنبال حذف ارز ترجیحی بودند، اما به دلیل نگرانی از عدم قطعی بودن منابع مالی و واکنش‌های مردمی همچنان حذف ارز ترجیحی را تصویب نکردند. در حال حاضر به دلیل ایجاد اطمینان ازتوافق برجام و افزایش قیمت نفت، مطمئن شدند می‌توانند جبران کنند.

وی دلیل مخالفت خود را با حذف ارز ترجیحی بیان کرد و گفت: در شرایط فعلی با اصل موضوع مخالف هستم، به این خاطر که اگر برای حمایت از دهک‌های آسیب پذیر جامعه، دولت به آن‌ها پول نقد یا کوپن الکترونیکی بدهد، تورمی که ایجاد می‌شود باز هم بیشتر از مبلغ یارانه خواهد بود. تجربه یارانه سال ۸۹ ثابت کرده که افزایش قیمت کالا‌ها در طول سال عملا کارکرد حمایتی برای یارانه با مبلغ ثابت باقی نمی‌گذارد. در صورتی که نرخ تورم در چند سال کنترل نشود، یارانه مستهلک و بی اثر می‌شود، همانگونه که امروز یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی عملا قدرت خرید بالایی ندارد.

مرتضی افقه توضیح داد: تا زمانی که ناکارآمدی‌هایی که منجر به مشکلات و فقر مردم شده، اصلاح نشود و تا زمانی که ساختار‌های اداری و مدیریتی هنوز ضد تولید است برطرف نشود، مجموع این عوامل باعث می‌شود که همواره با چالش‌های اقتصادی متعددی رو به رو باشیم، چرا که دلایل اصلی مشکلات اقتصادی حل نشده است. حتی با لغو برجام پول نفتی که وارد کشور می‌شود، همانند دهه‌های گذشته صرف جبران ناکارآمدی‌ها می‌شود تا اینکه صرف رشد، توسعه و پیشرفت اقتصادی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز درخصوص نوع استفاده از درآمد‌های نفتی بعد از لغو تحریم، گفت: نوع هزینه کرد درآمد‌های نفتی بعد از لغو تحریم ها، نشان می‌دهد دوباره همان وضعیت وابستگی به درآمد‌های نفتی وجود دارد. درآمد نفتی که خرج تامین بودجه دولت می‌شود و نشان می‌دهد جدایی بودجه از درآمد‌های نفتی شعاری بود که به دلیل ناچاری از فروش نفت در زمان تحریم‌های نفتی سر داده شد. بودجه ایران به دلیل عدم رشد تولید و مالیاتی که از تولید حاصل می‌شود، عملا وابسته به درآمد‌های نفتی است. هنگامی که هیچ اقدامی در جهت اتکا به تولید ملی نشده و اصلا جهت گیری دولت و مجلس در این سمت و سو نبوده است، نمی‌توان انتظار داشت درآمد‌های نفتی صرف توسعه کشور شود. شاید بخشی از درآمد‌ها صرف جبران سختی‌های معیشتی و تورم می‌شود، اما تورم همچنان در مسیر افزایشی خود رو به جلو حرکت می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ارز 4200 تومانی حذف ارز ترجیحی بودجه 1401 مذاکرات وین درآمدهای نفتی درآمد های نفتی حذف ارز ترجیحی درآمد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۵۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد

سرپرست سازمان خصوصی سازی با اشاره به روز جهانی کار و کارگر از آزادسازی وثیقه و به نام شدن سهام ترجیحی متعلق به ۶۴۱۶۱ تن از کارگران خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر گفت: تعداد 5،221،627،710 سهم متعلق به 64،161 نفر در 154 شرکت که در سالهای قبل واگذار شده بود؛ از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.

واگذاری 305،893،562 سهم دولت به 3008 کارگر از ابتدای دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی ادامه داد: با توجه به سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی ، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (3) ماده «20» قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد 305،893،562 سهم دولت در 10 شرکت مشمول واگذاری به 3008 نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

بازیان در همین زمینه افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد در صد اقساط با مدت 10 سال صورت می­گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکتهای قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنان واگذار نماید.

بازیان در همین زمینه اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیأت واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و خاطرنشان کرد: به موجب تصمیم دیگر هیئت واگذاری؛ سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری؛ صرفنظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام شد
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است