Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@23:54:54 GMT

مَسکنی که دیگر سرپناه نیست

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۶۲۸۰۱

مَسکنی که دیگر سرپناه نیست

اگر همه این سال‌ها فکری اساسی برای توسعه شهر همدان از سمت شمال و شرق و غرب شده بود، اگر چند شهرک جدید احداث شده بود و اگرهای بسیار دیگر؛ امروز با بحران مسکن مواجه نبودیم.

خبرگزاری فارس همدان، این روزها آن‌چنان بحث گرانی و تورم اجناس و کالاهای اساسی زندگی مردم بالا گرفته که اگر فردی تنها به چند سال گذشته رجوع کند، به لحاظ تفاوت قیمت انگار چند قرن را پشت سر گذاشته است!

در این میان قیمت سرسام‌آور بازار مَسکن و اتفاقات رخ داده در این حوزه خود حکایتی جدا از سایر کالاهای ضروری دارد!

این اتفاق در شهری نظیر همدان به نسبت سایر شهرهای ایران حتی تهران، وضعیت وخیم‌تری دارد و حال و روز مَسکن در همدان از حال و روز کرونا در شهرهای با وضعیت قرمز بدتر است!

همدان به دلیل خوش آب و هوا بودن و به‌ خاطر نزدیکی به پایتخت همواره مورد توجه بسیاری از متمولین پایتخت‌نشین بوده تا جایی که بسیاری از آنان در این شهر خانه‌ای برای ایام ییلاق دارند!

از طرفی نبود ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در شهر و استان باعث شده سرمایه‌های مردم به سمت بازار مَسکن سرازیر شود و این دو عامل از مهم‌ترین عوامل گرانی بی‌حد و حصر مسکن در همدان است!

در کنار این دو عامل، نبود نظارت بر بازار مَسکن، محدود بودن زمین‌های شهر و عدم تصویب طرح جامع تفصیلی شهر همدان علی‌رغم گذشت چندین سال از اتمام زمان طرح تفصیلی قبلی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..، باعث شده تا رویای خانه‌دار شدن به ویژه برای جوانان و کسانی که پس از سال‌ها زندگی نتوانسته‌اند سرپناهی برای خود فراهم کنند، تبدیل به آرزویی دست‌نیافتنی شود.

این اتفاق در حالی رخ داده که همه مسوولان استان و شهر همدان تاکید دارند که باید چاره‌ای برای وضعیت موجود اندیشیده شود اما در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتد!

گلایه‌های نماینده محترم ولی فقیه در همدان از وضعیت نابه‌سامان مسکن در استان و تقاضای ایشان برای ورود دستگاه قضایی به این مقوله خود گواه بر این مدعاست که حال مَسکن خوب نیست،

اما آنچه مسلم است، مدیران استان از استاندار گرفته تا معاون امور عمرانی ایشان، فرماندار، مدیرکل مسکن و شهرسازی استان، شورای شهر و شهردار همدان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دیگر مدیران و نهادهای ذی‌ربط هیچ برنامه مشخصی برای وضعیت افسارگسیخته مسکن نداشته و ندارند، چرا که اگر برنامه‌ای داشتند حداقل تا به امروز یک جلسه فوریتی در این زمینه برگزار می‌کردند!

امروز وضعیت مسکن از مرز بحران عبور کرده و آژیر قرمز آن به صدا درآمده است و هر کس در این زمینه سکوت کند به مردم خیانت کرده است!

امروز آن‌هایی که تا همین چندی پیش مخالف توسعه شهر بودند و حتی برای الحاق چند روستا به شهر فریاد وامصیبتا سر می‌دادند باید پاسخ‌گوی وضع فعلی باشند. آن‌هایی که دیدند و شنیدند، یک سال و اندی پیش فردی زمینی را در یکی از مناطق خوب شهر همدان در یک مزایده چند برابر قیمت خرید تا در آینده نه چندان دور قیمت زمین‌های آن منطقه را چند برابر کند، باید پاسخ‌گو باشند که چرا سکوت کردند!

امروز شورای شهر به جای لیست بالابلند سوال از شهردار که پاسخ خیلی از آن‌ها دردی از مردم دوا نمی‌کند باید بگویند برای تسهیل در روند صدور پروانه برای ایجاد شهرک‌های مسکونی جدید و.... چه کردند!؟ شهردار همدان باید بگوید جز پیاده‌روسازی، لکه‌گیری آسفالت و جدولگذاری چه اقدامی برای توسعه شهر کرده‌ است!؟ چرا گره ساخت و ساز در خیلی از نقاط شهر از جمله بلوار آیت‌الله نجفی باز نشده است!؟

امروز مسکن و شهرسازی باید جوابگو باشد، زمین‌های این مجموعه با چه قیمتی و در اختیار چه کسانی قرار گرفته است!؟ مردم عادی چه بهره‌ای از این زمین‌ها برده‌اند!؟

استاندار همدان که در همه جلسات سند راهبردی سه ساله خود را به عنوان یک سند افتخار اعلام می‌کند باید بگوید در این سند چه برنامه‌ای برای بخش مَسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی داشته و تا چه حد پیشرفت کرده است!

نمایندگان مجلسی که از قبل بودند باید اقدامات و پیگیری‌های خود برای این بخش را بازگو کنند و نمایندگان جدید هم از برنامه‌هایشان بگویند!

برخی عدم ارائه مجوز ساخت در دامنه الوند و عدم صدور مجوز مرتفع‌سازی در رینگ اول شهر را از عوامل گرانی مسکن عنوان می‌کنند که در مجموع باید گفت اگر همه این سال‌ها فکری اساسی برای توسعه شهر از سمت شمال و شرق و غرب شده بود، اگر چند شهرک جدید احداث شده بود و اگرهای بسیار دیگر؛ امروز با بحران مسکن مواجه نبودیم.

شهر همدان از شمال تا جورقان و حتی پلیس‌راه جاده تهران، از غرب تا شهرهای مریانج و بهار و... و از شرق تا کیلومتر‌ها به سمت ملایر به‌راحتی می‌تواند با حفظ باغات و محیط زیست و منابع طبیعی گسترش پیدا کند اما انگار کسی دلش نمی‌خواهد این شهر توسعه یابد چون این توسعه مستلزم ارائه برخی خدمات به مردم خواهد بود و احتمالا منافع برخی که خانه‌های فراوان در شهر دارند در خطر خواهد افتاد.

پس بهتر است این‌گونه وانمود کنند که همدان بن‌بست است! شهری که شهرداری‌اش پنج سال است درگیر ساخت یک پل روگذر است، شهر واستانی که خیلی از مدیرانش غیربومی بوده و تعلق خاطری به این مرز و بوم ندارد، استانی که برخی مدیران بومی و غیربومی دنبال حاشیه هستند تا اصل و گاه برای مردن خرگوشی، غوغا به پا می‌کنند، مشخص است که امروز مردم آن شهر باید در آتش بی‌خانمانی بسوزند و فریادشان به جایی نرسد!

و کلام آخر اینکه با وضعیت امروز مسکن در همدان به جرات می‌توان گفت که مسکن دیگر در این شهر سرپناه نیست و حتی فکر کردن به آن انسان را دچار سردردهای شدید می‌کند آن‌قدر که دیگر مُسکن هم جواب نمی‌دهد. تا اوضاع وخیم‌تر از این نشده لطفا فکری بکنید.

----------------------

مهرداد حمزه

--------------------

انتهای پیام/ 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: سرمایه گذاری شهرک های مسکونی شهرک سازی توسعه شهر شهر همدان زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۲۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر افزود: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او تأکید کرد: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی افزود: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس  و با آن ارتباط برقرار می‌کند.

او با بیان اینکه امروز در کشور ما هنر حرف اول را می‌زند، تأکید کرد: باید کشف استعدادها در زمینه هنر از کودکی آغاز شود و اگر این اتفاق بیافتد تا پایان همراه او  خواهد بود زیرا در لوح وجود او ماندگار شده است.

در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می گشت به مربیگری  محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنرهای نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

دیگر خبرها

  • هوای ۲ شهر بر مدار نارنجی است / پاک‌ترین هوا سهم همدان شد
  • ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان افزوده شد
  • قدردانی استاندار همدان از عملکرد بانک مسکن در تامین مالی ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن
  • تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان
  • وضعیت ناگوار آوارگان غزه؛ وقتی جز کفن چیزی برای فرار از سرما وجود ندارد
  • در صحن شورای شهر همدان چه گذشت؟
  • صنعت و دانشگاه دغدغه فرماندهان دفاع مقدس را رفع کردند
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • حمایت مردم همدان از اجرای طرح نور
  • عزاداری مردم استان همدان، سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)